RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Крок до нового Майдану: українській владі зробили серйозне попередження

Український парламент має безліч невиконаних зобов'язань, тому йому необхідно хоча б сформувати ЦВК перед майбутніми виборами, щоб не провокувати суспільство.

Про це розповів "Апострофу" експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

За його словами, в української влади залишилося вже дуже мало часу.

"Чим ближче до виборів, тим більш непрацездатним стає парламент. Якщо відняти місяці президентської кампанії, яка має розпочатися з формування округів та інфраструктури виборів, то можна сказати, що до волевиявлення лишається півроку. А легітимної Центральної виборчої комісії, якій би довіряли усі суб’єкти, немає", - відзначає експерт.

Крім того, Солонтай вважає, що влада дуже ризикує тим, що її звинуватять в небажанні проводити чесні вибори.

"Я б радив парламентові все-таки зробити декілька простих речей. І мова навіть не про звіт уряду, а про формування ЦВК і ухвалення поправок до виборчого законодавства про посилення відповідальності за підкуп і фальшування виборів... Я наголосив на формуванні ЦВК як на необхідності щонайменше це зробити, бо тут вони ходять на краю леза. Провокування у суспільстві сприйняття виборів як нечесних – це крок до нового Майдану, повстання, революції та чого завгодно, вірменського чи українського сценарію", - говорить він.

Детальніше про майбутні вибори в Україні і борги Верховної Ради читайте в матеріалі "Апострофа": Це потрібно тільки Путіну: українська влада ходить по лезу.