RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Луценко зробив заяву щодо замовників вбивства Гандзюк

Слідство має 12 версій про замовників вбивства активістки Катерини Гандзюк, але виділяють три.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Я в голові є як мінімум три прізвища основних підозрюваних в замовленні [вбивства Гандзюк] з 12 версій, які були висунуті, в тому числі у співпраці слідства з Катею Гандзюк. Якщо зараз я вам скажу хоч одне прізвище, я цим не допоможу слідству" , - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, підозрюваний в організації нападу Сергій Торбін поки не називає замовника.

"Але з тих матеріалів, якими я володію, слідство ще кілька днів тому впевнено могло зробити серйозні кроки для затримання замовника", - зазначив Луценко.

Глава ГПУ додав, що сливи інформації про хід розслідування з боку активістів шкодить слідству, але він "має серйозну впевненість", що замовник в кінці буде встановлений.

Луценко також сказав, що на наступному тижні сподівається на успіхи в цій справі від СБУ, яка займається встановленням замовника нападу на Гандзюк.

Як повідомляв "Апостроф", 7 листопада стало відомо про спалах будинку Ігоря Павловського, якого вважають фігурантом у справі активістки Катерини Гандзюк. За словами речника МВС Артем Шевченко, пошуки вбивці Катерини Гандзюк ускладнює велике коло підозрюваних - потенційних замовників. До слова, вбивство Гандзюк загрожує колапсом влади в передвиборний період, сказала активістка Соломія Бобровська.