RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Корупція в Міноборони: в Генпрокуратурі розкрили скандальні деталі про підозрюваних

Керівництво ТОВ "Оптімумспецдеталь" спеціально занижувало суми податкових відрахувань до державного бюджету при постачанні запчастин і комплектуючих на державні підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

На підставі офіційних висновків Державної фіскальної служби України слідством встановлено, що посадовими особами ТОВ "Оптімумспецдеталь" була не виплачена в бюджет сума в розмірі 26 600 000 гривень.

"В даний час фактичним власникам зазначеного підприємства Р. (Андрій Рогоза - ред.) і Ж. (Віталій Жуков - ред.) повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України . Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення ймовірних співучасників злочину", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що оскільки підозрюваними Р. і Ж. в установленому законодавством порядку збитки, завдані державному бюджету, погашений в повному обсязі до закінчення досудового розслідування, з огляду на вимог і положень ст 176 - 178 КПК України заходи щодо них не обиралися в зв'язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством.

Нагадаємо, згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв "Апостроф", 4 березня, НАБУ затримало кількох чиновників, пов'язаних з розкраданнями в Міноборони.