RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Зеленський запускає систему народовладдя, яка створює політичну кризу - експерт

Президент України Володимир Зеленський у своїй промові в день інавгурації проголосив кілька тез, які вказують на перехід політичної системи в Україні до ризикового народовладдя.

Про це написав у себе на сторінці в Facebook політичний оглядач Євген Бистрицький.

При цьому він відзначив позитивні моменти з промови обраного президента.

"Чудово сказано про все омріяне необхідне: замирення на Донбасі, повернення полонених, не здачу територій, шокуючи тарифи, принижуючі зарплати і пенсії, жахливі дороги і досі погану медицину, справжнє забезпечення армії", - зазначив експерт.

Також Бистрицький закликав акцентувати увагу на загальну суть негативних тез Зеленського щодо всіх гілок попередньої влади, на його думку, ці слова звучали для електорату і відображають план дій президента згідно "волі народу".

"Не будемо вже так розбірливі щодо етики слів про все погане — зганьбленого крадіжками президента, уряд як головну проблему та негідний депутатський корпус, гідний лише негайного розпуску. Це популярно. Це сприймається потужною більшістю. Це не просто популізм. Тут оголошена влада. Народовладдя" , - уточнив він.

На його думку, Зеленський справедливо спирається на довіру народу до нього, проголошуючи тези про "пряму демократію".

"Ми маємо вірити в чесне нерозуміння цього факту всенародним артистом та його ще неясним оточенням. В щирість їхньої віри в національне урядування через пряму демократію через мобілку та інтернет. Цінність прямого урядування перевищує для них цінність, авторитет і легітимність обраних для демократичного представництва... Тому це зовсім не хамство — зневажливість владних слів про відставку і розпуск, спрямованих до уряду і депутатів, як це оцінили критики нового гаранта. Це інша система цінностей, з якою нам ще передбачено неупереджено розбиратись", - відзначає експерт.

Він розповів також і про "забуті" моменти в інавгураційній промові президента Зеленського, які породжують сумніви в дії "системи народовладдя" нового керівництва.

"Зовсім не зачіплено одне з ключових питань здійснення влади, від чого прямо залежить вирішення великої кількості всього бажаного. Це — питання деолігархізації і стосунків з ще олігархами... Суперечлива ідея народовладдя творить перманентну політичну кризу, не озираючись на можливі наслідки", - підкреслив експерт.