RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Навіть шкарпетки засекречено: в ЗСУ анонсували гучні реформи

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк розповів про нововведення в ЗСУ, які плануються найближчим часом.

Про них він розповів в інтерв'ю каналу 24.

"Що стосується таємниці. Перше і ключове - не все повинно бути таємницею. У нас зараз близько 90% фінансування йде через секретність через гриф "секретно". Це означає, що там немає конкурентних процедур. Це означає, що там ніхто не може перевірити. І навіть парламентський контроль, де представник комітету сам мав зацікавленість в конкретному бізнесі. Звичайно, це був не парламентський контроль, це був механізм забезпечення власних інтересів. Тому що повинно бути. Перше моє бачення. При розподілі грошей, і взагалі - при формуванні замовлення - ми повинні зменшити частку "секретно". Це буде смішно, але навіть шкарпетки і відра були таємними. Чому? Тому що за кількістю шкарпеток можна з'ясувати якийсь розвиток, скільки у нас військовослужбовців. Ось ми живемо в такому абсолютно сюрреалістичному світі все ще. Ми повинні мати сучасну армію, сучасне озброєння, а прикриваємося якимись старими нормами. Для чого? Там же не шкарпетки ховаються. Вони нікого не хвилюють. Коли шкарпетки є секретом, звичайно, легше пояснити, чому певна бойова машина є таємницею", - сказав він.

При цьому, Данилюк зазначив на важливий момент: неважливо, що всі знають і характеристики цієї машини, і кількість особового складу.

"Абсолютно. Тому таємницю треба залишити тільки там, де це необхідно. Решта - це повинна бути конкурентна і прозора процедура, де всі можуть брати участь. А навіть там, де таємно, теж треба передбачити можливості для конкуренції", - додав секретар РНБО.

Детальніше про можливу кандидатуру генпрокурора читайте в матеріалі "Апострофа": Боротьба за Зеленського: хто займе крісло генпрокурора.