RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Як на Заході піднімали імідж Зеленського: команду президента викрили у брехні

Лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського в Вашингтоні в період між 3 квітня і 21 травня 2019 року. Про це повідомляє Голос Америки .

Згідно з документами, поданими в міністерство юстиції США, компанія отримала за свої послуги гонорар $ 60,000 і відшкодування витрат $ 9,371.80.

Відзначається, що послуги надавалися між першим і другим туром президентських виборів в Україні. Тоді команда Зеленського категорично заперечувала існування такого контракту.

Як виявилося, контракт все-таки існував. Угода під реєстраційним номером 6661 підписали 3 квітня 2019 року. У додатках А і В зазначені сторони контракту: Signal Group Consulting, LLC і "Володимир Зеленський - Слуга народу , За посередництва Маркуса Коена ". Маркус Коен вказав свою адресу так: Київ, Велика Васильківська, 72 Торговий центр" Олімпійський ", 2 поверх. Мета угоди: підняти" імідж "Володимира Зеленського - Слуги народу.

Пункт 3, угоди говорить: Маркус Коен має законні повноваження діяти від імені Володимира Зеленського - Слуги народу.

21 травня 2019 го контракт офіційно був закритий.

Ось список консультантів, які були залучені в цей контракт:

Виконавчий віце-президент компанії Signal Group Consulting Джон Проктер, у відповідь на запит української служби Голосу Америки, зазначив, що робота компанії на Зеленського і партію Слуга народу вже завершена, а інформація про неї наведена в звіті поданому до Мін'юсту США.

У пункті 11 цього звіту говориться: "Signal Group Consulting, LLC надала послуги від імені іноземного клієнта Володимир Зеленський - Слуга народу, через Маркуса Коена. Діяльність включала - організацію програми громадських зв'язків та зв'язків з урядом, уявлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіа інтерв'ю , зустрічей з представниками мозкових центрів і експертами, надання стратегічних консультацій з медіа США і урядових відносин ".

Судячи з опису послуг, зазначає Голос Америки, Вашингтон відвідувала делегація представників Зеленського. Ні її складу, ні дати візиту прямо не вказані. За даними джерел Радіо Свобода в передвиборному штабі кандидата, компанія Signal Group організовувала зустрічі для глави штабу і лідера партії Слуга народу Івана Баканова і економічного радника Олега Дубини.

У додатку до звіту докладно описуються всі, що робила Signal Group, для Зеленського. Починаючи з 3 квітня, лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним департаментом, мозковими центрами тощо. Предметом листів і дзвінків були домовленості про зустріч. З деякими, як конгресвумен Марсі Каптур, контактували багато разів, зокрема, для надання додаткової інформації про візит Зеленського і представників його партії.

Повідомляється, що судячи з активностей, українська делегація прибула до Вашингтона 16 квітня або днем раніше. Signal Group звітує про проведені зустрічі: Інститут Катона, Державний департамент, CSIS, Центр Карнегі, офіс конгресмен Брендона Бойла, колишній сенатор Норм Колман, Рада з національної безпеки.

Повідомляється про "зустрічі / екскурсії" в Білому Домі 17-го квітня.

Також Signal Group контактувала з медіа організаціями CNN і Washington Post, але повідомлень про інтерв'ю немає.

Цікаво також додаток про витрати, яких зазнали американські лобісти обслуговуючи контракт із Зеленським. У тому числі 16 квітня вони звітують про вечерю в одному з вашингтонських ресторанів на суму $ 1,912.90 і витратах на таксі і лімузин. Останньою рядком консультанти включили витрати на чашечку кави в готелі Sofitel на $ 7,60.

Загалом, за організацію дводенного візиту української делегації до Вашингтона і консультативні послуги в квітні - травні 2019 року, Signal Group отримала від Маркуса Коена оплату за свою роботу плюс відшкодування витрат на загальну суму $ 69,371.80.

Те, що іноземні політики наймають консультантів для кращої навігації вашингтонськими коридорами - звичайне і законне справу. Але без відповіді залишаються питання походження грошей і категоричне заперечення команди Зеленського факту роботи з лобістами в США.

Голос Америки пише, що звернувся до Офісу президента з проханням уточнити свою заяву. В Офісі президента від коментарів відмовилися.

Як повідомляв "Апостроф", проста формула закінчення війни дала збій з першої спроби. Детальніше читайте в матеріалі - Просто перестати стріляти: чому мирний план Зеленського не працює т.