RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли, чому команда Зеленського має звільнити Ситника з посади голови НАБУ

Журналісти вважають, що головним гальмом боротьби з корупцією в Україні наразі є директор НАБУ Артем Ситник, і нове керівництво держави повинно звільнити його з посади.

Про це йдеться у статті "Звільнення Артема Ситника як лакмусовий папірець у боротьбі з корупцією команди Володимира Зеленського", опублікованій на порталі "Антикор".

"На початку 2015 року його перший заступник Г. Углава в Ізраїлі таємно зустрічався із колишнім посадовцем часів Януковича – Едуардом Ставицьким. У 2016 році Ситник спробував втрутитись у вибори США, сфальсифікувавши матеріали кримінальної справи. У 2018 році він не задекларував продаж майна в окупованому Криму. Того ж року його спіймали на нічних візитах до Петра Порошенка. Керівник НАБУ, не бажаючи нести персональної відповідальності за провал у роботі, перешкоджав проведенню аудиту Бюро та став джерелом штучної конфронтації між правоохоронними органами. Апофеозом його діяльності став факт викриття у 2019 році кришування ним та його кумом, а за сумісництвом керівником головного підрозділу детективів Калужинським А. В., розкрадань у оборонній сфері серед вищого керівництва держави", – перераховує ЗМІ.

У матеріалі також пригадали факт, щоСитника визнано винним судом у вчинені корупційного правопорушення: систематичний відпочинок у мисливських угіддях Рівненщини за рахунок осіб наближених до "смотрящего" за ДП "Укрспирт".

"Він був вигідним колишній владі, адже справа Укроборонпрому не була випадковістю, та результатом халатності чи непрофесіоналізму, як справи Лещенка, Гонтаревої чи Злочевського, котрі саботувались НАБУ. Ці справи були бартером, яким розпоряджався очільник Бюро, балансуючи між власними інтересами та інтересами верхівки держави. Ситник був корисним і бажаним керівником бюро, адже забезпечував безкарність корупціонерів. Тепер його місія більш серйозна – зберегти награбоване майно та забезпечити безкарність екс-посадовців. Чи розуміє керівництво держави роль Ситника? Чи буде його звільнено? Перший крок до зміцнення антикорупційних органів – звільнення керівника НАБУ та верхівки органу", – резюмується у статті.