RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Зупинилися реформи і поновилися схеми: в ЗМІ дали оцінку роботі міністра Бабак

Регіональна політика чинного уряду, в тому числі, у питанні взаємодії громад і державного центру, викликає питання у профільних фахівців, так, на рівні експертів навіть почали обговорювати зміни в Кабміні.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа" - "Чому Бабак може покинути крісло міністра".

Відповідно до думки експертів, керівник Міністерства розвитку громад і територій Альона Бабак, на яку було покладено функції віце-прем'єра з питань регіонального розвитку (цю посаду скасували), показує слабку ефективність роботи.

Бабак за освітою є викладачем іноземних мов, а також має диплом за спеціальностями "фінанси" і "бізнес-адміністрування". В Україні вона займалася сферою ЖКГ, була народним депутатом від партії "Самопоміч" і заступником голови комітету Верховної Ради з питань будівництва та житлово-комунального господарства.

Однак, незважаючи на досвід роботи у владі, Бабак в даний момент почали підозрювати в "кришуванні" схем, зокрема з видачею незаконних дозволів на зведення об'єктів від Державної архітектурно-будівельної інспекції - часом ДАБІ видавала дозволи на будівництво вже після того, як будинки були побудовані. Або на місці котеджної забудови були зведені комплекси висоток.

Також в ЗМІ раніше була опублікована інформація, що колишнього главу ДАБІ Олексія Кудрявцева, який був відсторонений і знаходиться під слідством, планують призначити заступником міністра з розвитку громад і територій - у відомство Бабак.

Тим часом президент Володимир Зеленський закликав реформувати інспекцію, оскільки її називають одним з найбільш корупційних органів країни. У ЗМІ вважають Бабак причетною до схем. Також вважають, що при ній зупинилася реформа децентралізації, блокується передача повноважень у регіони, що може дати негативний ефект для президентської партії на майбутніх місцевих виборах.

Таким чином, питання щодо ефективності роботи Бабак, як вважають експерти, буде розглянуто при найближчому переформатування складу Кабміну.