RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Перетворили на фарс і фейк: Тимошенко розкритикувала владу за проштовхування земельного закону

Влада без участі аграріїв та преси протискає заздалегідь узгоджений із сумнівними іноземними інвесторами закон про розпродаж сільськогосподарської землі, який суперечить національним інтересам України.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді після засідання аграрного комітету.

"Те, що робиться зараз в аграрному комітеті, де по суті проводять фейкове засідання з фейковими голосуваннями та обговореннями, – це ширма для того, що робиться в кулуарах. Все це проводиться за дорученням президента України. Тому відповідальність за цей шабаш, який влаштований із розпродажем української сільськогосподарської землі, несе президент України", – наголосила Тимошенко.

Юлія Тимошенко зауважила, що аграрний комітет відхилив поправки "Батьківщини", які були спрямовані на захист українських чорноземів від іноземних монополістів та кредиторів. Партія пропонувала дозволити людям продавати свої земельні паї лише державі або місцевій громаді, заборонити іноземним банкам і кредитним установам купувати українську землю та надати пріоритетне право на викуп землі фермерам, які на ній працюють.

"Замість депутатів "Слуги народу" ви можете бачити лобістів та запроданців, а замість голови аграрного комітету – людину, яка хоче привласнити собі землю, яка купувалася, коли все було безкарно", – обурилася Тимошенко.

Голова партії закликала українців "не припиняти боротьбу за землю та не допустити ухвалення варварського закону".

"Наша боротьба за право жити на своїй землі, за майбутнє для своїх дітей актуальна, як ніколи. Боротьба та опір політиці, яка є сьогодні, – обов’язкова для кожного, хто готовий стати за Україну", – резюмувала Юлія Тимошенко.