RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Президента садять на шпагат: з'явилися фото листування "слуг народу" про відставку Рябошапки

Опубліковане в мережі листування народних депутатів з президентської фракції "Слуги народу" свідчить, що деякі з них відмовляються голосувати за відставку генпрокурора Руслана Рябошапки

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Букви".

У чаті фракції "Слуги народу" народний депутат Ірина Верещук зауважила, що Рябошапка не здійснював жодного злочину. А її колега по фракції Микита Потураєв попросив назвати імена кандидатів на посаду генпрокурора, оскільки "вчора голосував за Кабмін з порожніми кріслами".

"11 з 21. Без розуміння, хто на заміну, депутати не хочуть голосувати. Особливо, якщо це не той кандидат, про який говорили на фракції", - написав він.

Джерела видання в "Слугу народу" повідомили, що в Офісі Президента планували призначити на посаду керівника Генпрокуратури колишнього заступника генпрокурора Сергія Кізя, проте вже на засіданні фракції було запропоновано Сергій Іонушас. Ініціативу підтримав Давид Арахамія і більше 200 депутатів під час сигнального голосування.

"Але, здається, ця ініціатива садить Президента на шпагат", - прокоментував один з депутатів.

У листуванні в партійному чаті Арахамія підтвердив, що Іонушас фігурує серед кандидатів.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Руслан Рябошапка дуже близький до того, щоб втратити займану посаду.