RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Рада винесла на розгляд закон про всенародний референдум: що хочуть вирішити

У Верховній Раді прийняли рішення опублікувати в публічному доступі законопроект про референдум, з метою внесення до нього правок в рамках громадського обговорення. Документ буде доступний для виправлень до 18 березня.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

Так, народні обранці просять українців ознайомитися з текстом загальним обсягом в 156 сторінок і надсилати свої зауваження.

Згідно з ідеєю авторів проекту, він визначить базові принципи проведення голосування, затвердить процедуру його ініціювання, підготовки та проведення. Також в тексті прописаний механізм підрахунку голосів і оголошення результатів.

У документі зазначено, що предметом референдуму можуть бути наступні питання: внесення правок до Конституції у розділи "загальні положення", "вибори", "внесення змін"; питання загальнодержавного значення, затвердження закону про ратифікацію міжнародного договору щодо змін території України; припинення дії окремих законів і їх виправлення.

Також зазначено, що повторно проводити референдум по одному і тому ж питанню можна буде через 3 роки від першого голосування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Верховній Раді депутати опозиційних політичних сил блокували голосування за відкриття ринку землі, вони вимагали провести всеукраїнський референдум з цього питання.