RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Генпрокурор призначила собі заступників і прийняла скандальне рішення

У п'ятницю, 27 березня, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова призначила собі двох нових заступників - Андрія Любовича й Олексія Симоненка.

Інформацію про це поширила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Про Олексія Симоненка відомо, що раніше він працював у СБУ та подавав свою кандидатуру на посаду заступника голови ДБР. У власності у нього земельна ділянка площею 2500 квадратних метри в Київській області, а у дружини - квартира в Києві, житловий будинок на 640 кв метри, дві ділянки в Козині, а також кілька ділянок у Нових Безрадичах під Києвом і квартира у Києві, якою вона спільно володіє з іншими людьми. Також в неї є Mercedes S-Class Coupe 400, а працює вона в сфері ресторанного бізнесу — володіє компанією "Крассула Б".

Симоненко було призначено відповідальним за розслідування поліції, фіскальної служби, боротьбу з організованою злочинністю.

Андрію Любовичу 44 роки, він з Дніпра, закінчив Дніпровський державний університет. Працював в органах прокуратури - був помічникомпрокурора і старшого слідчого прокуратури районної прокуратури Дніпра, служив начальником управління Дніпропетровської облпрокуратури, потім працював начальником відділу прокуратури Києва. Після Революції гідності працював заступником прокурора Києва, 2 квітня 2015 року був призначений прокурором Донецької області. Він працював там до жовтня 2016 року і звільнився з прокуратури взагалі. Після цього створив ФОП і надавав послуги в сфері права. У власності в нього квартира в селищі Авіаторське під Дніпром, та два гаражі, що записані на дружину. Він разом з батьком має офіс у тому ж населеному пункті. Має дочку й сина.

Любович буде відповідати за розслідування Державного бюро розслідувань, питання протидії катуванням та порушень прав громадян з боку правоохоронців, також займеться справами Майдану.

Крім цього, Венедиктова усунула свого заступника, Віктора Трепака від справи Каті Гандзюк.

"Це чіткий сигнал, що справу знову намагаються взяти під контроль представники поліції. Але саме колишній поліцейський був причетний до вбивства Каті. Як і до нападу на Сергія Стерненка. Доречі, від цієї справи Трепака також усунули. Саме зараз. Під час карантину", - зазначив адвокат Масі Наєм.

Як повідомляв "Апостроф", 17 березня у Верховній Раді прийняли рішення призначити колишню очільницю ДБР Ірину Венедіктову генеральним прокурором України.