RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Пограбування держави під час пандемії: Тимошенко заявила про спробу протягнути земельний закон

Партія "Батьківщина" не голосуватиме за "здачу українських інтересів" у вигляді земельної реформи під прикриттям боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу на засіданні погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій та груп.

"Закон про розпродаж землі, який хочуть протягнути, легалізує злочинну змову за спиною українського народу. Цей документ все одно дозволяє іноземним банкам спекулювати українською землею, а великим корпораціям – її скуповувати. І це в той час, коли питання продовольчої безпеки стає умовою виживання усіх народів світу. Це прямо суперечить стратегії, яку зараз диктують нові умови життя людства", – зауважила лідер "Батьківщини".

За її думкою, цинічним шахрайством є й те, що земельну аферу протягують, коли люди через карантин не можуть вийти на протест та відстояти власні інтереси. Юлія Тимошенко зазначила, що команда "Батьківщини" боротиметься проти антинародних рішень усіма конституційними та політичними засобами.

"Ми бачимо, що всі країни можуть покладатися тільки на свої ресурси та свої можливості під час біди.Продукти харчування стають особливою цінністю у глобальному світі. Але саме в цей час, замість того, щоб ефективно організувати свій аграрний комплекс, влада протягує закон про розпродаж сільськогосподарської землі. Якщо тільки під прикриттям епідемії вони здійснять цю аферу, ми будемо діяти й звертатися до Конституційного суду", – наголосила Юлія Тимошенко.