RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Півроку без зарплати: "захисниця" української мови пішла з посади

Уповноважена з захисту державної мови Тетяна Монахова заявила, що йде за власним бажанням, зазначивши, що за останні півроку, коли вона займала зазначену посаду, не отримувала зарплатню.

Про звільнення вона оголосила на Facebook-сторінці.

"Це був яскравий, корисний, незабутній період у житті. Мені здається, за цей час я отримала кілька нових професій. Моя сім'я радіє: я, нарешті, повертаюся до нормального життя, творчих планів, улюбленим людям", - написала вона.

Що стосується відсутності фінансової винагороди за півроку роботи на посаді, то в інтерв'ю Opinion, вже колишня очильниця зазначила, що це сталося через те, що так і не було створено секретаріат мовного омбудсмена.

"Тільки після створення секретаріату казначейство виділяє фінансування, тільки вибравши керівника секретаріату, можна створити штатний розклад і почати отримувати заробітну плату. Майже півроку я тільки витрачала забагато власні кошти (близько 30 тисяч гривень - "Апостроф") на подорожі з Миколаєва до Києва, аренду там житла і т.п.", - пояснила вона.

За її словами, пусковим гачком для прийняття такого рішення став факт того, що опитування про створення секретаріату в день голосування в Кабміні, раптово зникло з порядку денного.

"Я зрозуміла, що всі мої дії заблоковано. Продовжувати брати на себе відповідальність за те, на що ніяк не можеш вплинути, просто безглуздо", - уточнила Монахова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Монахова потрапила в гучний скандал, пов'язаний з покриванням домагань до студентів Чорноморського національного університету імені Петра Могили.