RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Венедиктової з'явився новий заступник - раніше був соратником Медведчука: біографія і фото

У четвер, 10 вересня, генеральний прокурор України Ірина Венедиктова представила свого заступника - Максима Якубовського, колишнього юриста компаній, пов'язаних з Віктором Медведчуком - головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" і кумом російського президента Володимира Путіна.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на інформацію на сайті Офісу Генпрокурора.

В офіційному повідомленні сказано, що Максим Якубовський почав працювати в органах прокуратури ще в 1996 році, а в 2014 році був ініціатором відновлення системи військових прокуратур. Працював у Головній військовій прокуратурі ГПУ, був заступником Головного військового прокурора, військовим прокурором Південного регіону України.

Однак з прокуратурою пов'язана не вся професійна діяльність Максима Якубовського. Протягом 2011- 2013 років він працював експертом Центру правових ініціатив "Правова держава", який пов'язаний з Віктором Медведчуком. Цією роботою Якубовський пояснював походження своїх статків, коли в березні 2016 року стало відомо про його непомірні доходи, зокрема - про його дорогі автомобілі.

Крім того, Максим Якубовський тісно співпрацював з громадською організацією "Український вибір" Медведчука: на його офіційному профайлі на сайті Спілки адвокатів було вказано телефон, який збігався з телефоном центрального офісу "Української вибору".

Проте Ірина Венедиктова на представленні свого заступника зауважила про його патріотизм.

"Я знаю Максима Вікторовича як патріота, справжнього українського офіцера, людини, який займався створенням військових прокуратур, була в АТО і має бойову нагороду. Тому переконана, що він підсилить наші професійні ряди", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", народного депутата від "Опозиційною платформи - За життя" і кума Путіна Віктора Медведчука під час поїздки в анексований Крим, який він відвідав в серпні поточного року, супроводжували троє співробітників Нацполіціі України.