RU  UA

Уряд ухвалює рішення щодо карантину не в інтересах людей - експерт

У питаннях карантинних обмежень уряд ухвалює рішення не в інтересах людей, а в інтересах конкретних компаній, які заробляють на цьому гроші.

Про це в ефірі Апостроф Live заявив експерт з економічних питань Ілля Несходовський.

"Якщо робиться вибір у контексті життя людей, то давайте подивимося, як витрачаються кошти коронавірусного фонду: на економіку чи на людей? Ми бачимо, що вони витрачені на дороги. Де там спасіння людей? Там немає спасіння людей. Там є виключно якісь свої інтереси конкретних компаній, які на цьому заробляють. При тому, що й так було виділено рекордні кошти на дороги - без коронавірусного фонду. Тому це абсолютна брехня про те, що уряд думає про життя людей. Уряд не думає про життя людей абсолютно. Він просто хоче поставити галочку, що він десь щось хотів зробити", - наголосив Несходовський.

Питанням для обговорення є також заява міністра охорони здоров'я Максима Степанова про вогнища розповсюдження хвороби. Протягом пандемії коронавірусу ці вогнища змінювалися декілька разів.

"Степанов заявляє про те, що вони знайшли ці вогнища розповсюдження. Ми чудово пам’ятаємо ці вогнища розповсюдження вірусу в парках, коли вони забороняли там гуляти, що було абсолютно безглуздо. Я би хотів поставити питання: на якій підставі він робить такий висновок? Чому саме в ресторанах і кав'ярнях розповсюджується вірус? Де він таку статистику взяв?", - обурився експерт.

Спеціаліст обурюється, що ресторани і супермаркети стали джерелом коронавірусу тільки за рішенням влади. А як же дослідження, статистика?

"На першому місці спочатку були церкви, тобто масове скупчення людей. Потім, відповідно, саме лікарні були джерелом розповсюдження вірусу, тому що вони не були належним чином забезпечені захистом. Як результат і організаційна робота була жахлива - вона й стала джерелом розповсюдження коронавірусу. Далі, коли вже коронавірус почав гуляти по людях, то вже стали зовсім іншими джерела розповсюдження. Це родина, це робота і це контакти з близькими людьми, коли людина знімає маску. Знову ж таки, до чого тут ресторани? Виникає питання, яким чином в тому ж "Епіцентрі", який повноцінно працював, - я тут повністю на стороні "Епіцентру" - було розповсюдження хвороби? Покажіть мені статистику, що люди, які зайшли до "Епіцентру" в масці, там захворіли. Такої статистики немає. Тому уряд абсолютно некомпетентний, ухвалює рішення не в інтересах людей, не підтримує людей", - резюмував Несходовський.