RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Урядовці-дилетанти, корупціонери та міжнародні спекулянти: Тимошенко назвала винних у підвищенні тарифів

Замість реалізації стратегії зі збереження економіки, підтримки громадян і впровадження національного патріотизму в усі сфери суспільного життя, влада підвищує тарифи та вдосконалює корупційні схеми попередників.

Про це написала у Facebook лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Урядом керують дилетанти, непрофесійністю яких заради власної вигоди користуються міжнародні спекулянти", – заявила експрем’єрка.

На підтвердження Юлія Тимошенко навела результати держаудиту НАК "Нафтогаз", який показав, що з державного підприємства незаконно виведено 225 мільярдів гривень за межі України. Виявлені махінації не отримали продовження у вигляді кримінальних справ, а навпаки - дозволили топменеджерам Нафтогазу просунутися кар’єрними сходами. Андрія Коболєва призначили в наглядову раду відомої компанії, а Юрія Вітренка поставили виконувати обов’язки міністра енергетики.

"Державний аудит дав відповідь на запитання, куди йдуть прибутки від необґрунтовано завищених тарифів. Це більше, ніж кредити, які Україні дає МВФ!!! І це ті гроші, які незаконно витягли з кишені кожного! За нової влади старі корупційні схеми збереглися і стали ще більш дохідними!" – обурилася Юлія Тимошенко.

Лідерка "Батьківщини" нагадала, що у 2009 її Уряд провів країну через епідемію грипу та світову фінансову кризу, не підвищуючи тарифів і не вганяючи країну у борги.

За її словами, Україна має унікальну можливість забезпечувати громадян дешевими енергоносіями – завдяки газу власного видобутку і підземним газовим сховищам, які дозволяють закуповувати газ влітку за найнижчими цінами й продавати його за такими ж низькими цінами у зимовий період.

"Як мій Уряд виходив з кризи? Втілювали у життя жорстку й ефективну антикризову програму для збереження економіки, не слухали "порад" зовнішніх лобістів та усвідомлювали, що головне завдання влади – дбати про людей. Не вмієте самі ефективно управляти країною – запитайте тих, хто знає як це робити", – написала Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко закликала місцевих депутатів вимагати від уряду негайного зниження ціни на газ.