RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Венедіктова підписала три підозри колишнім посадовим особам "ПриватБанку": подробиці

Трьом колишнім посадовцям ПриватБанку, серед яких – екс-голова правління, його заступник та керівник міжбанківських операцій - оголосять про підозру. Відповідне подання підписала у понеділок, 15 березня, генпрокурор Ірина Венедіктова.

Про це очільниця Офісу генпрокурора повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Взяла на себе відповідальність санкціонувати ще 3 підозри колишнім посадовим особам "Приватбанку", – написала вона.

Венедіктова зазначила, що колишнє керівництво "ПриватБанку" підозрюють у завданні державі збитків у 8 мільярдів гривень.

"8 мільярдів гривень — саме такий розмір збитків завдало керівництво тоді ще недержавного "Приватбанку" громадянам України у 2016 році, а станом на сьогодні, і державному бюджету країни. Точніше кажучи кримінально-процесуальною мовою, детективи та прокурори підозрюють Голову правління у скоєнні цього злочину", – зазначила Венедіктова.

За словами Венедіктової, зазначені особи в 2016 році напередодні націоналізації тоді ще недержавного "ПриватБанку" вирішили незаконно списати грошові зобов'язання іноземних товариств перед банком і за рахунок коштів цього ж банку.

"Слідство має у своєму розпорядженні усі необхідні докази: від підписання документів минулими датами до внесення фіктивних даних у бухгалтерську документацію", – зазначила генпрокурор.

Як повідомляв "Апостроф", підозрюваний у привласненні майна колишній перший заступник голови правління "ПриватБанку" Володимир Яценко, якого раніше затримали при спробі покинути Україну, вийшов під заставу.