RU  UA

Екс-генпрокурор заінтригував заявою про своє повернення

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка натякнув про своє повернення на посаду очільника Офісу генпрокурора.

Про це він розповів у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу".

"Ми повернулися. Разом з колегами Олександром Данилюком ( міністр фінансів у 2016-2018 роках і секретар РНБО у 2019 році - "Апостроф") і Павлом Клімкіним (міністр закордонних справ у 2014-2019 роках "Апостроф") ми організували Центр національної стійкості та розвитку і почали активно працювати. Ми пропонуємо владі наші ідеї щодо боротьби з корупцією, як продовжити реформу прокуратури, яка забуксувала. Головне, щоб влада чула і хотіла робити, а не імітувати діяльність", - розповів Рябошапка.

За словами Рябошапки, діяльність Центру полягає в прогнозуванні і моделюванні рішень влади з метою уникнення кризових ситуацій між гілками влади, внаслідок ухвалення політичних рішень, як приміром скасування президентом Зеленським указу про призначення суддів Конституційного суду.

"Скриньку Пандори відкрили у вересні - Конституційному суду не треба було чіпати указ про призначення Артема Ситника на посаду директора НАБУ. Ось у такий спосіб це зло повернулося до них. З правом тут мало спільного, але можливо у такий спосіб президент готується до того, щоб скасувати свій указ про призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора і реалізувати мої слова, сказані в парламенті, про те, що я повертаюся", - заявив Рябошапка.