RU  UA

Стягування військ Путіна біля кордону України - фейк чи ні? У Раді збирають закрите засідання

Інформація про дислокацію російських військ може не відповідати дійсності, оскільки така ж цифра була названа українською стороною на форумі ОБСЄ в липні 2020 року. За даними ГУР, чисельність особового складу 1 і 2 армійських корпусів дивним чином зменшилася на 7,5 тисяч осіб. Вже наступного тижня для збору об’єктивних даних має відбутися закрите засідання комітету з нацбезпеки за участі представників розвідувального співтовариства.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив народний депутат України, член комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський.

"Буквально вчора в комітеті ми обговорювали питання про запрошення на закрите засідання комітету України представників розвідувального співтовариства, представників головнокомандування Збройних сил України для того, щоб отримати об’єктивну картину, об’єктивну інформацію. Тому що, дійсно, Російська Федерація у весняно-осінній період завжди намагається загострити ситуацію на сході України, на кордоні з Україною. Але для того, щоб мати повну картину, ми плануємо наступного тижня, коли почнеться робота Верховної Ради України, заслухати представників Головного управління розвідки, Служби зовнішньої розвідки для того, щоб ми розуміли реальну картину", - наголосив Веніславський.

За словами нардепа, інформація, про яку доповідає розвідка, відповідає дійсності. Утім, якщо будуть дезінформаційні джерела, їх будуть оцінювати за підсумками такого засідання.

"Якщо інформація, яка була оприлюднена, дійсно не відповідатиме дійсності - хоча в мене трошки інша інформація, що вона відповідає дійсності, що дійсно зосереджені додаткові сили РФ, і нам про це доповідають наші органи розвідувального співтовариства - то будемо вже в кінцевому результаті давати таку об’єктивну оцінку. Якщо будуть якісь явні дезінформаційні джерела, ми будемо також їх оцінювати", - резюмував Веніславський.


Як повідомляв "Апостроф", в середу, 7 квітня, на екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи учасники переговорів не змогли прийняти спільну заяву з приводу ескалації військового конфлікту на Донбасі через бажання російської сторони внести власні корективи в його текст.