RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ДБР порушило кримінальну справу проти нардепа "Слуги народу" Семінського - ЗМІ

Згідно реєстру судових рішень, 3 червня Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу проти народного депутата від партії "Слуга народу" Олега Семінського. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, а саме привласнення частини прибутку великої газовидобувної компанії ПрАТ "Нафтогазвидобування" у період перебування на посаді Голови правління компанії.

Про це пише РБК-Україна.

Олег Семінський не мав жодних правових підстав виводити кошти з компанії, оскільки не був акціонером ПрАТ "Нафтогазвидобування", а робив це для власного незаконного збагачення - із відповідною заявою про злочин, скоєний народним депутатом Олегом Семінським, 18 березня до ДБР звернувся Микола Рудьковський.

Спочатку Державне бюро розслідувань відмовилось внести відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування стосовно нардепа.

Однак Рудьковський звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність ДБР. 27 квітня Шевченківський районний суд задовольнив скаргу і зобов’язав ДБР невідкладно внести до ЄРДР відомості про злочин, вчинений народним депутатом Олегом Семінським, та розпочати досудове розслідування.

Як відомо, Олег Семінський заявляє, що він був не лише директором, але й акціонером компанії, та вважає, що у 2012 році був викрадений у зв’язку з цим.

Однак на записах розмов депутата Семінського та кримінального авторитета Андрія Мельника, який обвинувачується в його викраденні, зроблених правоохоронними органами, Семінський визнає, що жодних підстав та документів на долю в компанії не має, тому пропонує обвинуваченому у свому викраденні об’єднатись, змінити покази та забрати у Рудьковского акції вартістю сотні мільйонів доларів.

В інтерв'ю Микола Рудьковский підтвердив факт вимагання зі сторони депутата "Слуги народу", і заявив що попри заробітну плату у сотні тисяч доларів, аудит виявив, що депутат виводив з компанії кошти через договори на фіктивні послуги, а уникнути відповідальності збирався, отримавши мандат нардепа.