RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Експерт розповів, чому смерть Павлова створює проблеми для рейтингу президента

Смерть мера Кривого Рогу б'є по рейтингу Зеленського.

Про це в Facebook написав політексперт Дмитро Корнійчук.

За його словами, незалежно від справжньої причини, смерть Павлова створює великі проблеми для Офісу президента.

"У першу чергу - рейтингові та іміджеві. Адже у Банкової не так багато можливостей для маневру: що б не встановила поліція в результаті розслідування, все буде проти влади, оскільки вона "кошмарила" мера, що їй не підходив. А тут ще необхідність проведення дострокових виборів, на яких знову підніметься на поверхню невдала історія попередніх виборів... Смерть мера Кривого Рогу б'є насамперед по рейтингу президента", - написав Корнійчук.

Експерт підкреслив, що ця смерть привертає увагу до історії його взаємин з рідним містом.Корнійчук нагадав історію взаємин президента і Кривого Рогу. На президентських і парламентських виборах 2019 року Зеленський отримав тут максимум голосів. Але вже на місцевих виборах 2020 кандидат від "Слуги народу" при особистій підтримці президента програв у першому турі чинному на той момент меру Юрію Вілкулу: діючий мер набрав майже 45%, "слуга народу" - 26%.

Відразу після першого туру виникла команда затримати Вілкула за надуманою справою, за якою йому вручили повістку і викликали для вручення підозри. Він через час був змушений зняти свою кандидатуру з виборів. Дві перенесені Вілкулом в цей час операції на серці не додають позитиву в загальний образ президента в цій ситуації.

В результаті на виборах переміг Костянтин Павлов, який набрав майже 57%, а "слуга народу" - трохи більше 40%.

"До теперішнього часу в місті не припиняються обшуки і підозри працівникам міської адміністрації", - написав Корнійчук.