RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Комітет ВР вимагає від уряду розблокувати дію закону про продаж майна держкомпаній на "Prozorro.Продажі"

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку звернувся до Уряду із заявою щодо неприпустимості подальшого затягування затвердження Порядку продажу майна державних компаній через електронну торгову систему "Prozorro.Продажі".

Текст звернення опублікував народний депутат Олексій Мовчан, пише Телеграф.

Комітет у своєму зверненні зазначає, що прикінцеві положення закону №2792-ІХ зобовʼязують Кабінет Міністрів у 3-місячний термін затвердити необхідні підзаконні нормативні акти. Але з дня опублікування закону минуло 9 місяців, а підзаконні акти так і не прийняті. Це блокує дію закону, який зобов'язує державні компанії продавати майно через "Prozorro.Продажі".

Народний депутат Олексій Мовчан повідомив, що причиною затягування затвердження Порядку продажу майна державних компаній через електронну торгову систему "Prozorro.Продажі" є спроби вивести з-під нього державну компанію "Укрзалізниця".

"Затягування Кабміном затвердження Порядку та намагання вивести з-під нього "Укрзалізницю" для цілей безконкурентного продажу металобрухту викликає серйозні обґрунтовані суперечності, які стосуються як антикорупційного законодавства, так і конкурентної сфери реалізації державного майна", — зазначив нардеп.

Закон України №2792-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності суб'єктів державного сектору економіки" набув чинності 28 березня 2023 року. Але його вимоги щодо конкурентного продажу майна державних компаній не діють через відсутність підзаконних актів Кабінету Міністрів.