RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін при закупівлях в Міноборони

Рахункова палата під час аудиту підтвердила завищення цін під час закупівлі продуктів Міністерством оборони України для харчування військовослужбовців.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Читайте також: Карт-бланш від Банкової: чи зможе Умєров перезапустити Міноборони

Звіт, поки не оприлюднений на сайті Рахункової палати, стосується першої половини 2023 року, коли відомством керував Олексій Рєзніков. Узагальнені результати аудиту показали, що міністерство нераціонально використало 7,4 млрд грн. Результати аудиту свідчать, що закупівля найбільш уживаних продуктів харчування здійснювалася за цінами, які в середньому на 30% вищі за ринкові.

Аудитори встановили також, що добова вартість харчування військовослужбовця Збройних сил України виявилася набагато вищою, ніж у середньому у секторі безпеки та оборони - 137-144 грн. Для порівняння, у СБУ цей показник - 92,5 грн, у Держприкордонслужби - 95,0 грн, у Головному управлінні розвідки - 101,6 грн, у Нацгвардії - 118,6 грн.

Також аудитори зазначили, що із 409 найменувань продуктів каталогу майже 75% не мають практичного застосування як для приготування їжі у стаціонарних їдальнях, так і в польових умовах.

Найбільшу питому вагу у загальному обсязі продуктів, що закуповуються, складають крупи, макаронні вироби, овочі, спеції та соуси, молочні та кисломолочні продукти, заморожені овочі. Найменше: риба, м'ясо та м'ясопродукти, напої, мед, джем, шоколад.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що заява міністра оборони Олексія Резнікова у зв'язку зі скандальними закупівлями продуктів викликала бурхливу реакцію в українців.

  • Вас також може зацікавити:

У нас вбивали і за менші гроші, ніж ті, які крутяться в Міноборони - Дана Ярова

Скандал із закупівлею військової форми: Міноборони висунуло свою версію

Яєць по 17 гривень не було? Рєзніков прояснив ситуацію