Лайм

Не можу погодитись: Христина Горняк висловилася на захист Соні Морозюк на тлі корупційного скандалу

Блогерка не згодна, що художниця стала популярною завдяки грошам нареченого

Художниця Соня Морозюк потрапила у корупційний скандал через свого нареченого Романа Гринкевича – сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого звинувачують у розкраданні коштів Міноборони. Саму Морозюк також запідозрили у відмиванні грошей на ЗСУ, оскільки вона співпрацювала із "сумнівним" фондом сім'ї Гринкевич hope.ua.

"Є цілком справедливе припущення, що гроші, які так старанно та цинічно відмивали на ЗСУ, відмивали і через сучасне мистецтво", - йдеться у резонансній публікації волонтера Ігоря Лаченкова.

Читайте також: Підозрюють у розтраті майже мільярда гривень: ГБР вручило нову підозру заступнику Резнікова.

Роман Гринкевич та Соня Морозюк на відкритті її виставки "Мазня" Фото: Instagram

У період злету популярності 24-річна Морозюк співпрацювала з багатьма українськими знаменитостями та блогерами. Більшість із них сьогодні мовчать про скандал чи засуджують корупціонерів. Проте блогерка та колишня дружина Володимира Остапчука Христина Горняк несподівано стала на її захист.

"Я знайома із Сонею Морозюк ще до її теперішніх стосунків, і не можу погодитися, коли люди кажуть, що все, що вона має, вона має за допомогою свого нареченого. Тут я не згодна! Я не стежила, коли Соня стала популярною. Але це точно не останні півроку. Це довга робота і шикарний маркетинг, - написала Горняк в Instagram-stories. - Я не схвалюю вибір її коханого, я не підтримую корупцію і розкрадання держбюджету, я просто не розумію, чому люди так швидко знецінюють щось, що було до".

Горняк також не погоджується, що Морозюк "виїхала" за допомогою гасел на тему війни на своїх картинах. "Хіба вона така одна? Зараз кожен співак та співачка "виїхали" на цій темі", - вважає блогерка.

Фото: https://www.instagram.com/kristygor/

Вона розповіла, що коли для її власного благодійного аукціону була потрібна картина, Морозюк її надала. Таку допомогу Горняк дуже оцінила.

"Далі визначить слідство, хто, як і за що має нести покарання та відповідальність! За все в житті ми понесемо відповідальність! Тому важливо, щоб совість наша була чистою", - підсумувала вона.

Читайте також: Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін на закупівлі у Міноборони.

Також Христина пожалілася, що люди нині люблять "хайп, хейт і бруд", і що тепер не так легко знайомитися з багатими чоловіками: "У цих реаліях, коли знайомишся з хлопцем, потрібно просити не лише довідку від лікаря, що чистий, а ще довідку про походження коштів, про несудимість, про те, чим займається його бізнес. А ще покласти руку при цьому на Біблію, щоб казав правду. Ото часи пішли. Може краще і одною бути".

Фото: https://www.instagram.com/kristygor/

До скандалу 24-річна Морозюк показувала розкішний спосіб життя та дорогі подарунки від Романа Гринкевича. Підозру також викликала купівля художницею комерційного приміщення за 250 тис. доларів, хоча сама вона заявляла, що за рік заробляє 100 тис. доларів. Також Морозюк заперечила, що наречений вкладав у розвиток її кар'єри брудні гроші. Вони, мовляв, разом лише 5 місяців, 2 з яких заручені. Статаками бізнесмена та походженням грошей на дорогі подарунки вона нібито ніколи не цікавилася, адже сама мала достатньо грошей.

Гринкевич зробив Морозюк пропозицію у Венеції, куди нібито виїхав як волонтер Фото: sonya.moroziuk/Instagram

"До цього ми не дуже багато говорили про його справи та бізнес. Скажу чесно, це мене не дуже цікавило. ігри. Я досі не можу про це розповідати, бо ще не змогла розібратися. Я малюю картини. Я не юрист і не фінансист, але мені доведеться розібратися, - написала Морозюк в Instagram. - Хто з вас готовий миттєво визнати злочинцями близьких людей або членів сім'ї - я вас вітаю, я не така. Мені спочатку потрібно розібратися і вислухати. Для мене мораль вище стосунків, так. Але й правда вище брехні, а публікації в ЗМІ можуть виявитися брехнею. Втім, я продовжую розбирати дану ситуацію і формулювати свою точку зору. Якщо звинувачення на адресу Романа про вкрадені державні кошти для ЗСУ, виявляться правдою (я не хочу вірити в це) – то ми не зможемо бути разом".

Раніше Міноборони висунула свою версію скандалу із закупівлею військової форми.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Діти щасливі: Наталія Могилевська показала прийомних доньок на рідкісних кадрах

Відома українська співачка Наталія Могилевська порадувала своїх доньок Софію та Мішель незвичною рослиною, яка харчується комахами

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку

Справжній україномовний хлопчик: Даша Квіткова розповіла про виховання дворічного сина Лева

Популярна блогерка Даша Квіткова підкреслила, що її дворічний син Лев не знає російських слів та суржика, а говорить лише українською