RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Підозрюють в розтраті майже мільярда гривень: ДБР вручило нову підозру заступнику Резнікова, фото

Державне бюро розслідувань повідомило про нову підозру екс-заступнику міністра оборони, колишньому керівнику одного з Департаментів МО та колишньому начальнику управління речового забезпечення у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Читайте також: Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін при закупівлях в Міноборони

В держбюро нагадують, що у 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Внаслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

Фігурантам справи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ) та ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

  • Вас також може зацікавити:

У нас вбивали і за менші гроші, ніж ті, які крутяться в Міноборони - Дана Ярова

Скандал із закупівлею військової форми: Міноборони висунуло свою версію

Яєць по 17 гривень не було? Резніков прояснив ситуацію