RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Для виготовлення форми захисників залучатимуть українських виробників, це позиція міністра оборони - заступник міноборони Половенко

Заступник міністра оборони України Віталій Половенко зазначив, що для виготовлення форми для українських захисників будуть залучатися українські виробники.

Про це було заявлено на пресконференції "Легка промисловість - за прозорі закупівлі: українському захиснику - українську форму!", яка відбулася в Інтерфакс-Україна.

"Я хочу повторити стосовно основного питання, що міністр оборони зазначав і постійно зазначає те, що для речового забезпечення українських захисників буде залучатися наш виробник і наша форма одягу буде відшиватися безпосередньо в Україні", — наголосив Половенко.

Інші учасники прес-конференції висловились за прозоре забезпечення ЗСУ українською продукцією. Заступниця міністра економіки Надія Бігун заявила, що для ефективного забезпечення війська "кожна копійка має витрачатися всередині країни". Генеральний директор ДП "Державний оператор тилу" заявив, що закупки речового забезпечення буде відбуватися через систему Prozorro.

Виконавчий директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов заявив, що одним з найважливіших завдань держави є забезпечити військових якісною продукцію, і українська легка промисловість може забезпечити всі Сили оборони якісною українською продукцією.

Державний оператор тилу — Державне підприємство Міністерства оборони України "Агенція закупівель у сфері оборони" створене 2022 року, восени 2023 уповноважено Міністерством оборони на здійснення закупівель та укладення державних контрактів (договорів) на закупівлю нелетальних товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення ЗСУ.