RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Арешт Насірова: з'явилася реакція адвокатів та прокуратури

В ніч на 7 березня в Солом'янському районному суді Києва було обрано запобіжний захід тимчасово усуненому з посади голови ДФС Роману Насірову.

Ситуацію прокоментував один з адвокатів чиновника Андрій Кузьменко. Він повідомив, що захисники голови ДФС будуть подавати апеляцію на рішення суду і готують звернення в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Також вони мають намір домогтися переведення Насірова зі слідчого ізолятора в лікарню "Феофанія", тому що він не виписаний звідти і є стаціонарним хворим. Адвокат не виключив, що питання буде вирішено шляхом телефонних дзвінків.

Кузьменко оцінив як малоймовірне внесення застави в 100 млн грн. своїм клієнтом. За його словами, всі кошти Насірова вказані в декларації і їх сума значно менше необхідної для застави.

Представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Роман Симків повідомив, що сторона звинувачення задоволена рішенням суду, але не виключає випадку з подачею апеляції.

Також в САП впевнені, що Насіров позбавлений можливості втекти з країни. Він повідомив, що суд зобов'язав підозрюваного здати не лише всі наявні паспорти, але і документи, які дають право виїзду за кордон. На думку прокурора, бігти з країни чиновнику не дасть і електронний браслет, який буде відслідковувати його пересування.

Симків також повідомив, що у разі відмови Насірова здати британський паспорт і спробі втекти з країни, прокуратура буде клопотати про зміну запобіжного заходу.

Прокурор розповів, що наявність у голови ГФС угорського громадянства поки офіційно не підтверджена і є оперативною інформацією НАБУ.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про взяття під варту Насірова строком на 60 днів (до 30 квітня), а також оголосив можливість внесення застави в 100 мільйонів гривень.

Детальніше про справу Насірова читайте в хроніці подій на "Апострофі".

За матеріалами "ТСН".