RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У НАБУ повідомили причини обшуків у Окружному адмінсуді Києва

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) пояснює проведення обшуків в Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК) розслідуванням справи за статтею "незаконне збагачення" щодо голови цього суду Павла Вовка.

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінальної виробництва, зареєстровано 9 грудня 2016 на підставі аналізу електронної декларації за фактом можливого незаконного збагачення Голови ОАСК (ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні прес-служба НАБУ.

Обшуки на підставі постанови слідчого судді проводяться також і за місцем проживання голови Окружного адмінсуду.

У НАБУ також закликали не пов'язувати слідчі дії НАБУ і адміністративні виробництвами ОАСК, зокрема, про оскарження призначення першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

У Бюро також нагадали, що почали розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК в грудні 2016 року, тоді як справа про оскарження призначення Гізо Углави, зареєстрована в ОАСК у квітні 2017 року.

Нагадаємо, раніше суддя Окружного адміністративного суду Києва Євген Аблов пов'язав обшуки НАБУ з розглядом двох справ проти Бюро.