RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Ажіотаж навколо конкурсу у Верховний суд України: експерти вказали на ряд скандальних моментів

Близько 80% кандидатів на посади суддів касаційних судах Верховного суду України (всього 120 кандидатів), яких відібрала Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС), є чинними або колишніми суддями, тобто представниками старої системи.

Про це заявляють активісти організацій "Чесно" і ProSud, йдеться в статті "Апострофа".

Громадська рада доброчесності (ГРД) при ВККС, який за законом може давати оцінку по кожному кандидату, передав комісії негативні висновки 30 суддям. Однак комісія не врахувала жодної з них.

"З цих 120 кандидатів є судді, які виносили вирок Юрію Луценку. Тобто або той вирок був справедливим, або ці судді не повинні бути в списку. Є люди, чий матеріальний спосіб життя зовсім не відповідає їх деклараціям. Є судді, які виносили рішення про заборону Майдану, штампували рішення про Автомайдан. Переважна більшість суддів, які пройшли у Верховний суд, раніше не працювали в ЗСУ, але були суддями апеляційних, касаційних, вищих судових інстанцій, тобто це – плоть від плоті старої судової системи. Насправді оновлення не відбулося, фактично одні судді помінялися на інших", - сказав політичний експерт Кирило Сазонов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Порошенко у складній ситуації: кого відбирають головний суд України".