RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Український прикордонник отримав 13 років за виконання наказу і ми повинні домогтися скасування вироку - Короп

Військовослужбовець 79-го прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби Сергій Колмогоров був визнаний винним в умисному вбивстві і отримав 13 років в'язниці за те, що виконав наказ зупинити машину з порушником, який сигналив фарами в сторону моря.

"Для "умисного вбивства" потрібні умисел і мотив, але військовим прокурорам і суддям з Маріуполя плювати на інтереси України", - написав на своїй сторінці в Facebook правозахисник Дмитро Карп.

Він нагадав, що 7 вересня 2014 року було помічено автомобіль, водій якого подавав сигнали фарами, а після його виявлення намагався сховатися, не реагував на вимоги військовослужбовців зупинитися при перетині блок-поста, навпаки прискорюючись. Надійшла команда зупинити і затримати авто, оскільки виникла підозра, що таким чином передавалися координати локації українських військових ворогові, а також була безпосередня загроза життю прикордонників, які несли службу на блок-пості.

"Окупанти тоді платили великі гроші місцевим, які здавали координати розташування наших військовослужбовців. Нагадую. Це початок вересня 2014 року, тільки закінчився "вихід по зеленому коридору" з Іловайська, загроза втрати Маріуполя, максимальна активізація військових дій на всіх фронтах, щоденні повідомлення про загиблих ...

Був відкритий вогонь по автомобілю, в результаті загинула дружина водія, яка сиділа на пасажирському кріслі. Сам же водій родом з Донецька незабаром втік в РФ. А Маріупольський суд разом з військовими прокурорами відправили Сергія Колмогорова до в'язниці на 13 років!!!!", написав Карп.

"Ми кричали про те, що військова прокуратура на чолі з Анатолієм Матіосом розвалює обороноздатність країни ще з 2014 року. Тоді він намагався відправити до СІЗО хлопців з 51 бригади, яких замість блок-постів на третій лінії кинули під обстрілами градів на кордоні з РФ без необхідної зброї та забезпечення, і вони рятуючись від неминучої смерті виходили через територію РФ, потрапивши вже там в руки ФСБ, а замість нормальної зустрічі і реабілітації в Україні їх зустрів Матіос з пачкою кримінальних справ. і прикладів таких маса. Частина з них завдяки резонансу у суспільстві вдавалося якщо не припинити, то хоча б піти в тривалий юридичний бій в судах, а не в камеру на 13 років. А потім Анатолій Матіос виходить з сумним обличчям на прес-конференції і розповідає, як багато злочинців їм вдалося виявити. І показники своєї успішної статистики Матіос робить звичайно ж на рядових військовослужбовцях. А кримінальні провадження щодо братів Литвинів старанно ховає в стіл, посипаючи товстим шаром пилу. Цей шалений принтер військової прокуратури наплодив ненависників української держави не менше, ніж різні руки кремля", - зазначив правозахисник

Він також нагадав, що сьогодні, 1 листопада, у Володимир-Волинському суді проходить чергове засідання по 22 бійцях 51 бригади.

"Завтра, 2 листопада, в 11.00, в Вищому спеціалізованому суді (П.Орлика 4) буде розглядатися касація у справі Сергія Колмогорова. І я йду на цей суд. Бо Україна для Колмогорова повинна мати обличчя не Матіоса, а кожного з нас!", - написав Карп.