RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Нардеп Деркач подав до суду проти парламентської коаліції через "обезголовлене" МОЗ

Народний депутат Андрій Деркач подав позов до суду проти Верховної Ради і голів фракцій коаліції у зв'язку з бездіяльністю у призначенні міністра охорони здоров’я.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Деркача, коаліція понад рік не пропонуєКабміну кандидатуру на пост керівника МОЗ.

"Подав позов до Вищого адміністративного суду України на Верховну Раду – коаліція депутатських фракцій понадрік не вносить Гройсману пропозицій на пост міністра охорони здоров’я. Так не має бути. Люди не мають бути заручниками бездіяльності влади", – написав Деркач.

Депутат упевнений, що влада спеціально не призначає міністра під час проведення реформи медицини, щоб уникнути відповідальності за її провал.

"Понадрік Уляна Супрун виконує обов’язки міністра. А по суті – просто безкарно знищує систему медицини. Хто буде відповідати за те, що робить її команда? Ніхто. Адже законного міністра у країні немає, а коаліція і не думає його призначати. Дуже зручну для себе схему придумали", – зазначив Деркач.

Він заявив, що позов проти Гройсмана не задовольнили, тому що кандидатуру на пост міністра охорони здоров’я має вносити на розгляд Кабміну коаліція.

"Знаєте, скільки кандидатур запропонувало шановне депутатська більшість? Жодної! За рік – жодної кандидатури на пост міністра охорони здоров’я. Тому я переконаний, що керівники фракцій, які сьогодні входять у коаліцію, повинні відповісти за свою бездіяльність", – написав Деркач.

Народний депутат вимагає від ВР направити до Кабміну пропозиції з приводу кандидатів на пост міністра та призначити законного керівника МОЗ.

Як відомо, Уляна Супрун вже майже півтора року виконує обов’язки міністра охорони здоров'я.