RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Запитувати ніхто не збирався: журналіст розповіла, що говорили у Луценка за кілька днів до видворення Саакашвілі

За кілька днів до видворення лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі з України, генпрокурор Луценко і його прес-секретар Лариса Сарган запевнили, що депортованому буде надано вибір щодо його майбутнього, але цього так і не сталося.

За кілька днів до видворення екс-президента Грузії вийшло інтерв'ю генпрокурора Юрія Луценка одному з українських ЗМІ. У ньому він розповів про варіанти для Саакашвілі: його могли або відправити в Нідерландів, де знаходяться дружина і син політика, або в Польщу, звідки він прорвався в Україну, або в Грузію, де свого колишнього лідера мріють відправити за ґрати і навіть заочно засудили до трьох років позбавлення волі. Але останній варіант не подобався самому Луценку - він не хотів, щоб Саакашвілі посадили на батьківщині.

"По-людськи генпрокурор не хотів би, щоб була така доля у Саакашвілі. Тому він пропонує кілька варіантів. Це його позиція як людини", - прокоментувала "Апострофу" ситуацію прес-секретар Луценка Лариса Сарган ще до затримання лідера РНС.

Також вона додала: в Генпрокуратурі сподіваються, що Саакашвілі прийме "правильне рішення" і добровільно погодиться возз'єднатися з сім'єю. Якщо ні, то йому загрожує екстрадиція до Грузії. Але, як продемонстрували події 12 лютого, питати ніхто не збирався, у владі самі прийняли рішення, куди відправити політика.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа" Помилка президента: як Саакашвілі буде мстити Порошенку за вигнання з України.