RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Удар по пропаганді: в Україні пояснили, чому важливо розслідувати скандальну справу Бубенчика

Відкрите розслідування вбивств правоохоронців на Майдані в лютому 2014 року необхідно провести для того, щоб уникнути спекуляцій і позбавити Кремль одного з головних пропагандистських аргументів.

Про це "Апострофу" розповів адвокат сімей героїв Небесної сотні Віталій Тітич.

За його словами, активісту Майдану Івану Бубенчику, якого звинувачують у вбивствах співробітників "Беркута", пред'явили звинувачення тільки зараз через те, що недавно були закінчені необхідні експертизи.

Адвокат вважає, що проблема з відсутністю результатів з розслідування всіх обставин вбивств правоохоронців в лютому 2014 року є ключовою для розслідування всіх справ по Майдану.

"Чи були напади на правоохоронців використані для легітимізації сценарію терористичного акту і подальшого застосування зброї? Наприклад, колега Сердюк (Віталій Сердюк, адвокат екс-президента Віктора Януковича, - "Апостроф") розповідає казки про напад на правоохоронців, тому, щоб уникнути спекуляцій і дискредитацій в кримінальному розслідуванні, необхідно розслідувати ці обставини", - говорить Тітич.

Крім того, висловлювання про те, що активісти нібито першими застосували зброю проти силовиків, є важливим пропагандистським аргументом Росії, тому розслідування варто провести, щоб позбавити Москву цього аргументу.

Детальніше про справу Бубенчика і його важливість для українського суспільства читайте в матеріалі "Апострофа": Складний Бубенчик: як справа активіста Майдану розколола українців і хто від цього виграв.