RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

НАБУ "клонує" справи проти Мартиненка - адвокат

Захист екс-депутата Миколи Мартиненка представить на судовому засіданні документи та дані незалежних експертиз, які спростують звинувачення на його адресу та розвіють піар НАБУ, яке намагається "клонувати" справи проти екс-депутата.

Про це повідомила прес-служба колишнього депутата з посиланням на адвоката Петра Бойка.

За його словами, "НАБУ прекрасно знає про документи, які захист надасть суду, тому намагається створити шумову завісу. Причому в хід йдуть негідні для правоохоронних органів методи. Руками державної структури ведеться справжня "гібридна війна" проти Миколи Мартиненка, який добровільно відмовився від депутатського імунітету ще в 2015 році ", - зазначив захисник.

Він зазначає, що НАБУ веде проти Мартиненка кампанію вельми специфічними засобами.

"По-перше, НАБУ руками кишенькових "активістів" намагається тиснути на суддів і дискредитувати Шевченківський райсуд. Микола Мартиненко вимагав відкритого судового процесу, але НАБУ роками саботував передачу справи в суд. Нарешті почався розгляд в суді, однак з боку піар-обслуги бюро це подається майже як злочин. Центр Шабуніна влаштовує скандали під час судових засідань і поширює недостовірну інформацію ", - підкреслив адвокат.

За словами Бойка, НАБУ так і не вдалося дістати справжні докази проти Мартиненка, а їх відсутність підміняється піаром.

"По-друге, НАБУ і платні "активісти" піар-засобами підміняють відсутність доказів. І вже замість суду винесли Мартиненку обвинувальний вирок. НАБУ і близькі "активісти" живуть у власному задзеркаллі, у них своє уявлення про право і закон. Це дивне збочення - "всіх в тюрму, а вина - значення не має". Але при цьому друзям НАБУ - індульгенція від всіх злочинів ", - вказав Бойко.

Адвокат вважає, що НАБУ фальсифікує докази і намагається "клонувати" справу проти його клієнта.

"По-третє, НАБУ почало клонувати справу, яка зараз розглядається в суді. Це безпрецедентний випадок - спроба по другому колу судити за одні й ті ж вигадані правопорушення (!) Такого немає навіть в "бананових республіках" . Але НАБУ передчуває свою фіаско і знову намагається фальсифікувати "докази". Горе-детективи пізно спохватилися, що забули провести в "справі Мартиненка" почеркознавчу експертизу, а справа вже в суді! Ось що робити ?! Ці двієчники придумали, як вони вважають, "геніальну" ідею: "а давайте її зробимо ... по іншій справі ". Вони не вчили закон: якщо справа в суді, то це лише доказ їх некомпетентності та заангажованості", - зазначив адвокат.

Він підкреслив, що захист готова і до антикорупційного суду. "Наші аргументи юридично значимі - на відміну від макулатури, яку представило НАБУ", - сказав Петро Бойко.

За його словами, захист буде домагатися кримінального покарання для всіх причетних до фальсифікації справи по Мартиненко.