RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Москві озвучили рішення "суду" щодо взятих в полон українських моряків

Полоненим ФСБ РФ в Керченській протоці українським морякам (Мокряку, Оприску, Семидоцькому, Цибізову, Терещенко, Головашу, Попову, Шевченку) продовжили арешт до 24 квітня.

Про це повідомляє LIFE SHOT.

Нагадаємо, в Лефортовський суді Москви слухаються ходатайтсва про арешт 12 військовополонених моряків: Мокряка, Оприск, Семідоцкого, Цибізова у судді Галимовой; Терещенко, Головаша, Попова, Шевченка у судді Рябцева; Гриценко, Власюка, Драча, Зінченко у судді Каневі.

Судді Рябцев і Галімова відмовили в задоволенні клопотань захисту моряків про передачу справ до військового суду.

Засідання проходять у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних не надаються понад чотири обвинувачених за раз.

У мережі з'явилося відео, на якому полонених ФСБ РФ в Керченській протоці українських моряків родичі і присутні в будівлю суду підтримали оплесками і вигуками "Слава Україні!".

Як повідомляв "Апостроф", українські моряки, яких захопила в полон ФСБ РФ в Керченській протоці, відмовилися давати свідчення в суді країни-агресора.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, група прикордонних кораблів Російської Федерації здійснила агресивні дії проти групи українських військових кораблів, що йшла з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдового буксира "Яни Капу".

Раніше в Росії заговорили про обмін взятих в полон українських моряків.

Детальніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.