RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Скандал навколо ПриватБанку: ГПУ взялася за справу проти Порошенка

Генеральна прокуратура почала досудове розслідування щодо можливого тиску президента України Петра Порошенка на суддів у справі ПриватБанку.

Про це йдеться в повідомленні Окружного адміністративного суду Києва.

Повідомляється, що за результатами розгляду заяви суддів ГПУ внесла відомості в ЄРДР і почала розслідування можливого втручання в діяльність суддів по справі ПриватБанку.

Зокрема, мова йде про ознаки кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 376 КК України.

Нагадаємо, в квітні судді Окружного адмінсуду Києва зажадали запустити процедуру імпічменту чинного президента Петра Порошенка і завести справи на нього, міністра юстиції Павла Петренка і главу НБУ Якова Смолія. У заяві суддів говорилося, що керівництво країни критикою рішення про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку загрожує незалежності судової системи.

Як повідомляв "Апостроф", 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку в грудні 2016 року.

У той же день Порошенко звернувся до Служби безпеки України та до генпрокурора з проханням відкрити кримінальні справи проти суддів ОАСК, які визнали незаконною націоналізацію ПриватБанку.