RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Суд дозволив СБУ відкласти на півроку розслідування щодо дискредитації Яценюка

Головне слідче управління СБУ на півроку продовжило досудове розслідування у справі про дискредитаційну кампанію проти колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Києва від 8 травня.

Справу було порушено за статтею "Втручання у діяльність державного діяча" (ч. 1 ст. 344 КК України). Минулого року правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження на підставі заяви народних депутатів, котрі посилалися на плівки депутата Олександра Онищенка. Останній стверджував, що отримав вказівку організувати антикампанію проти тодішнього прем`єр-міністра Арсенія Яценюка, аби згодом його рейтинг упав з 30% до 1%.

Дискредитаційна кампанія тривала 10 місяців і щомісяця на неї витрачали не менше 3 млн доларів. Під стінами Кабінету міністрів працювало наметове містечко, в якому зранку до вечора активісти анонсували "тарифний Майдан" та вимагали відставки уряду.

Крім цього, протягом 2015-2016 років під адміністративними будівлями організувалися мітинги, діяльність яких була спрямована на дискредитацію дій Кабміну Яценюка, а також обласних органів виконавчої влади.

У клопотанні слідчий СБУ посилається на те, що нібито до цього часу слідству не вдалося з’ясувати місце знаходження нардепа Онищенка і його допитати, вийти на організаторів розміщення на рекламних площах, сітілайтах протягом 2015-2016 років повідомлень образливого характеру, для дискредитації роботи Кабміну та Яценюка.

22 травня нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися в Україну, щоб взяти участь у судовому процесі.