RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Боротьба триває: в Україні прийняли важливе рішення по спільнику Януковича

Генеральна прокуратура направила главі Національної поліції України лист про відновлення розшуку бізнесмена і екс-депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка.

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган написала у своїй сторінці в Facebook.

Як повідомила Сарган, заступником генерального прокурора 3 липня скасовано постанови прокурора прокуратури Одеської області від 18 березня і 18 квітня 2019 року про закриття кримінального провадження за підозрою Юрія Іванющенка та його партнерів по одеському бізнесу Івана Аврамова, Олега Греся та Бориса Мельничука в скоєнні кримінальних злочинів.

Зокрема, Іванющенку інкримінують ч. 5 ст. 191, (привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах або організованою групою) ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 3 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 358 (підробка документів) КК України.

"Главі Національної поліції України направлено лист про відновлення розшуку Іванющенко... Тепер стежимо за сайтом МВС в рубриці "розшук", - повідомила вона.

У мережі піднялася хвиля коментарів.

"У чому перемога у провадженні яке триває з 2015 року?", "Вчора одна депутат заявила, що п'ять справ закрили просто вчора. Так справи не закриті і розшук відновиться. І є ще певні слідчі дії, про які розголошувати рано, але рух по справі є. Тому зраду знайти легко і коментувати легко", "а права людини або презумпція невинності? Хто ті інші, ви висвітлили їх прізвища? Скільки років, десятиліть, століть потрібно, щоб справи ефективно направляли в суд? і таких випадків тисячі. у моєму розумінні - це не перемога, а печаль", "Боротьба незважаючи на все триває...", - пишуть коментатори.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", ЦВК зареєструвала Андрія Клюєва кандидатом в народні депутати.