RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

​Суд прийняв скандальне рішення по банку екс-міністра часів Януковича

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення правління Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Юнісон" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який переховується в Росії.

Таке рішення суду оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень 9 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що суд прийняв таке рішення 30 травня 2019 року за позовом двох колишніх акціонерів банку Юнісон - кіпрських компаній Інтентост Системс ЛТД і Мелігант Груп ЛТД.

Своїм рішенням суд також визнав протизаконним і скасував рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 19 червня 2018 року № 1725 про початок процедури ліквідації банку Юнісон і делегування повноважень ліквідатора банку.

Суд зобов'язав НБУ повернути банку "Юнісон" банківську ліцензію та генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій, відкликати в червні 2018 року.

За даними ЗМІ, банк Юнісон контролювала родина екс-міністра доходів і зборів (2012-2014 роки) Олександра Клименка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Суд Європейського Союзу скасував санкції ЄС за позовами екс-президента України Віктора Януковича і його найближчих соратників, в тому числі Олександра Януковича, Олександра Клименка, Сергія Арбузова, Віктора Пшонки, Артема Пшонки та Андрія Клюєва.