RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Українські силовики прийшли з обшуком в "Укренерго"

Національна поліція проводить обшуки в центральному офісі НЕК "Укренерго" в Києві.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Вранці правоохоронці на кілька годин заблокували роботу компанії. Зараз співробітники компанії повернулися на робочі місця, правоохоронці вилучають документи, їм надано доступ до офісної техніки", - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що обшуки також проводяться в приміщеннях п'яти керівників "Укренерго" вищої та середньої ланки, керівників регіональних центрів забезпечення будівництва і закупівель відокремлених регіональних підрозділів компанії.

"Керівництво та працівники "Укренерго" виконують всі вимоги правоохоронців і надають повне сприяння при виконанні слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

У компанії уточнили, що слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, яке було відкрито в жовтні 2018 року за підозрою в порушенні під час публічних закупівель товарів і робіт, які в "Укренерго" проводилися з 2016 року.

У повідомленні на сайті Нацполіціі говориться, що обшуки проводяться на території Києва, Харкова, Львова та Київської області.

"В рамках кримінального провадження були встановлені і задокументовані факти злочинної діяльності посадових осіб енергетичної компанії під час проведення конкурсних торгів із закупівель товарів, робіт і послуг для потреб підприємства. За попередніми даними сума збитку становить понад 40 млн грн", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіціі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше "Укренерго" подало позов до міжнародного арбітражу проти Росії через захоплення активів компанії в окупованому Криму.