RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В ОПУ намагаються заволодіти активами Бахматюка, НАБУ не допускає захист до матеріалів слідства - адвокат

Адвокатам чиниться протидія в ознайомленні з матеріалами справи Пісарука-Бахматюка, а люди з Офісу президента хочуть заволодіти активами Олега Бахматюка.

Про це повідомили адвокати Тетяна Козаченко, Дмитро Лошаков і Олексій Шевчук на прес-конференції на тему "Недопущення адвокатів до матеріалів справи Пісарука-Бахматюка" в ІА "Інтерфакс-Україна".

Адвокати Бахматюка заявляють про грубе порушення законодавства і здійснення політичного тиску на свого підзахисного. Юрист Олексій Шевчук заявив, що виробництво було відновлено з порушенням закону.

"Справі більше 4 років, вона закривалося 4 рази, і всупереч усім нормам чинного законодавства цю справу генеральним прокурором і його заступником Касько передано на розслідування в НАБУ, хоча справа була закрита головним слідчим управлінням, були досліджені всі обставини. Але діючій влади потрібні справи, які можуть бути популярними. Нам, адвокатам, чиниться протидія в ознайомленні з матеріалами справи. НАБУ розслідувало цю справу більше року, і нічого не здійснило. Наш клієнт ніколи не мав ніякого процессуального статусу. І тільки з появою нових прізвищ в Генеральній прокуратурі, нових прізвищ в Офісі президента - прізвищ, які захотіли заволодіти активами Олега Бахматюка, з'явилися нові дії НАБУ", - заявив Шевчук.

Також Шевчук повідомив, що адвокатам не дали можливості ознайомитися з матеріалами справи.

"Ми двічі були в НАБУ, нам навіть не дали можливості потрапити всередину. Детективи до нас не вийшли, і ми були змушені звернутися зі скаргою в Управління внутрішньої безпеки", - повідомив юрист.

Адвокат також зазначив, що підозру Олегу Бахматюку так і не було вручено, а самі юристи тиждень марно намагалися отримати від НАБУ пояснення, в чому ж звинувачують їх підзахисних.

Нагадаємо, що "VAB Банк" - один з банків, які були виведені НБУ з ринку в 2016 році. Відносно посадових осіб банку та НБУ зараз проводяться слідчі дії по справі, відкритій НАБУ. Офіційні висновки експертиз оцінки заставного майна, висновки Фонду гарантування вкладів і заяви НБУ щодо використання рефінансування на виплати коштів вкладникам поки спростовують звинувачення, публічно висунуті НАБУ бізнесменові.