RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Справу "Роттердам+" було остаточно закрито - ЗМІ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду остаточно визнала законним і обгрунтованим закриття справи "Роттердам+", з 17 листопада рішення вступило в силу і оскарженню не підлягає.

Відповідне рішення 17 листопада оголосив головуючий суддя Ігор Панаїд, передає РБК-Україна.

"Апеляційне провадження на рішення ВАКС від 24 вересня закрити", - оголосив суддя.

Таким чином, вступило в силу рішення ВАКС, яким постанову САП про закриття справи "Роттердам+" через відсутність складу злочину визнано законною і обгрунтованою.

"Я так розумію, що звертаючись з такою заявою, сторона (Віктора Чумака) чітко розуміє, що в разі закриття апеляційного провадження, визначення слідчої судді Широкої (про закриття справи "Роттердам+") набере чинності і буде дійсним після оголошення судом апеляційної інстанції", - повідомив в суді прокурор САП Віталій Пономаренко.

Справу "Роттердам+" було закрито прокуратурою 28 серпня через відсутність складу злочину, рішення також підтвердив Офіс генпрокурора. У вересні ВАКС визнав закриття справи "Роттердам+" законним і обґрунтованим, вивчивши зібрані за 3,5 року матеріали слідства. Суд прийшов до висновку, що немає доказів вчинення злочину і заподіяння шкоди від дії формули. 27 жовтня ВАКС несподівано переглянув рішення у справі і скасував постанову прокуратури про закриття справи. Таке рішення суддя Олійник прийняла за заявою Нікопольського заводу феросплавів Ігоря Коломойського. За словами адвокатів, на суддю чинився "безпрецедентний політичний тиск". Після цього детективи НАБУ спробували змінити прокурора, але ВАКС підтвердив законність і правомірність дій процесуального керівника, який постановив закрити справу "Роттердам +".