RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Українська компанія відмовилася від претензій до процедур закупівель харчування для ЗСУ

У середу, 16 лютого, компанія ТОВ "Українська компанія "Торг-Інвест" відкликала свій позов щодо оскарження умов оголошення про проведення закупівель харчування та умов договорів на засіданні Шостого апеляційного адміністративного суду.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на офіційний сайт Міністерства оборони України.

Напередодні, 15 лютого, ця компанія спробувала оскаржити процедури закупівель послуг з організації харчування особового складу Збройних Сил на 2022 рік. Суд апеляційної інстанції чомусь не врахував доводи оборонного відомства. Такий аргумент як відсутність у позивача жодних документів у складі своєї тендерної пропозиції не переконав суд (хоч вони були передбачені в оголошенні Міноборони).

Таким чином, ТОВ "УК "Торг-Інвест" продемонструвало відсутність реальних намірів із забезпечення харчування особового складу української армії, а також те, що дії компанії спрямовані на блокування процедур закупівель з організації харчування: вони зловживають своїми правами. Це може кваліфікуватись як вчинення злочину, передбаченого статтею 114-1 Кримінального кодексу України, а саме - перешкоджання законній діяльності ЗС України в особливий період.

"В умовах особливого періоду і відкритої збройної агресії РФ питання гарантованого забезпечення харчування особового складу Збройних Сил України має стратегічне значення для обороноздатності країни й не може бути предметом комерційних оборудок і будь-яких маніпуляцій", - наголошують в Мінобороні.

За словами представників пресслужби, відомство продовжить вживати всіх необхідних заходів, спрямованих на забезпечення організації харчування особового складу Збройних Сил України.

Раніше "Апостроф" повідомляв про навчання української авіації "Заметіль - 2022", у рамках якого тактична авіація Повітряних Сил завдала ракетно-бомбових ударів по колонах умовної ворожої бронетехніки та живої сили умовного супротивника.