RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Аграрна партія зайняла перспективну нішу і підготувала ґрунт для проходу у парламент – експерти

Низка політологів у своїх блогах та коментарях оцінили перші підсумки виборів до ОТГ, що відбулися 29 жовтня. Більшість аналітиків відзначають, що Аграрна партія, здобувши третє місце, посіла перспективну нішу і має добру парламентську перспективу.

На думку політолога Сергія Тарана, керівника центру «Ейдос», вибори до об’єднаних територіальних громад проявили інституційну спроможність партій.

«Перемогу на цих виборах здобули ті політичні сили, які мають відповідну інституційну спроможність. У них є розгалужена мережа, впізнаваність на центральному та місцевому рівнях, відповідні фінансові та організаційні ресурси», - підкреслив Сергій Таран у коментарі сайту ZIK.

Якщо результати партій БПП «Солідарність» та «Батьківщини» є загалом прогнозованими, то динаміка зростання Аграрної партії викликає у експертів інтерес. Зокрема, політолог Олеся Яхно у блозі на Online.ua відзначила перспективи Аграрної партії, що розбудовується знизу до верху.

«Апріорі цікавий номер 3 виборів (Аграрна партія). В тому сенсі, що багато в чому це перспективна електоральна ніша, яка дозволяє балансувати між владою і опозицією, претендуючи на роль альтернативи. Подвійно цікавий такий результат партії, з урахуванням того, що вона не представлена в парламенті, і загалом орієнтована на роботу від низу до верху», - написала політолог Олеся Яхно.

Політолог Володимир Цибулько назвав Аграрну партію відкриттям політичного сезону. Він відзначає, що на тлі авантюрної політики парламентських фракцій інших політсил Аграрна партія зайняла нішу прагматичної альтернативи.

«Можна ствердно сказати, що, потіснивши деякі парламентські партії на місцевих виборах, Аграрна партія потіснить їх і на найближчих парламентських виборах, адже якісна партійна мережа ще нікому не зіпсувала результату», - прогнозує політолог.

Нагадаємо, за попередніми даними підрахунку голосів, на виборах до 201 ОТГ трійку переможців склали партія БПП «Солідарність», «Батьківщина» та Аграрна партія.