RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У "Народному фронті" прокоментували формат своєї участі в парламентських виборах

Незалежно від того, чи буде "Народний фронт" у парламенті наступного скликання, партія буде працювати і відстоювати цінності, які відстоювала протягом останніх п'яти років.

Про це в кулуарах парламенту повідомив керівник фракції Максим Бурбак.

"Незалежно від того, чи будемо ми в стінах парламенту наступного скликання, чи будемо поза стінами - партія "Народний фронт" буде відстоювати цінності, за які стояли з 2014 року. І врешті-решт зробили так, щоб наша держава могла розвиватися і ставала повноцінним членом ЄС та НАТО", - зазначив керівник фракції.

Максим Бурбак вкотре наголосив, що фракція "Народний фронт" є відповідальною політичною силою в парламенті цього скликання.

"На фракції це було доведено - що ми завжди в будь-якій ситуації підтримуємо один одного. Тому ми 5 років працювали разом для того, щоб країна реформувалася, розвивалася і поступово йшла до членства в Євросоюзі і НАТО", - сказав керівник фракції.

Він також підкреслив, що "Народний фронт" - чи не єдина політична партія у Раді VIII скликання, хто майже повністю виконав свою передвиборчу програму.

"Працюючи в коаліції і будучи відповідальною політичною силою, ми отримували багато критичних зауважень, ми отримували шквал фальсифікацій стосовно нашої діяльності, це позначилося на нашому рейтингу. Ми в своїй роботі робили все для того, щоб уряд як Арсенія Яценюка, так і Гройсмана працював, і щоб вони могли продовжувати розвиток країни", - зазначив Бурбак.

"Президент Зеленський видав неконституційний указ, призначено вибори. І вважаємо, що вони неконституційні. За 2 тижні вже розпочнеться активна фаза кампанії, і ми бачимо, що не встигаємо переформатуватися. Хоча, ще раз хочу повторити, що з юридичної точки зору указ є антиконституційним і вибори повинні були бути чергові в жовтні місяці цього року... Але це не забирає право наших депутатів іти по мажоритарних округах", - наголосив керівник фракції.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи йтиме партія на вибори, Максим Бурбак відповів: "Ще не визначилися, ще йдуть обговорення. Найближчим часом ми повідомимо".

Він також додав, що лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк не буде брати участь у виборах на мажоритарних округах.