RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Журналісти знайшли російський слід у фінансуванні кампанії "Слуга народу" в Київській області

У Київській області у мажоритарних округах від партії "Слуга народу" намагаються балотуватися протеже колишніх регіоналів, при цьому у фінансуванні кампанії журналісти помітили російський слід.

Про це повідомляє видання "Багнет".

За даними видання, кадрові питання в Київській області вирішуються через Володимира Коваля, який формально не має відношення до партії, а штабом "Слуга народу" керує його донька Ольга. Раніше Коваль очолював ГУ Київської облдержадміністрації, але був звільнений після корупційного скандалу. Тепер же екс-чиновник за матеріальну винагороду просуває людей на мажоритарні округи.

Так, в один з округів в Київській області просувають Ганну Скороход, яка пов'язана з колишнім нардепом від "Партії регіонів" Віктором Тимошенко, а цивільним чоловіком її є росіянин Олексій Алякін.

"Це російський банкір-аферист, який втік в Україну після того, як "збанкрутував". За спиною залишилися сотні обкрадених вкладників і кримінальна справа. А втікач вирішив закріпитися в Україні, спекулюючи на темі допомоги армії. Коли суд розглядав питання видачі Алякіна Росії, саме Анна виступала основним свідком захисту і розповіла, як багато вони з чоловіком допомагали ветеранам, влаштовували їх на роботу, забезпечували житлом. Журналістам не вдалося знайти доказів активного волонтерства колишнього банкіра, а тим більше його служби. Однак ми знайшли один випадок, коли Алякін дійсно комусь допоміг", - пише видання.

Коментар щодо допомоги армії від росіянина Алякіна дав командир 8 окремого батальйону УДА "Аратта" Андрій Гергерт.

"Він колись влаштував двох наших хлопців на роботу. За це попросили виписати йому подяку. Пам'ятаю, я це зробив. На цьому його допомога закінчилася", - сказав він.

Також видання представило більш докладні дані про біографію колишнього російського бізнесмена.

"Фінансування виборів для Ганни лежить на збанкрутілих плечах Алякіна. Дивно, що в Україні він потрапив офіційно без грошей в 2013 році. А сьогодні може платити посередникам за просування Скороход в депутати. Нещодавно потенційна кандидатка скаржилася, що якісь чи то бандити, то чи спецслужби змусили Алякіна подарувати підставним особам дві квартири", - пише "Багнет".