RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Розстрілювати мало: Тука розповів, кому на окупованому Донбасі не можна давати амністію

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука пояснив, кому з тих, хто живе на окупованому Донбасі не можна надавати амністію.

Свою точку зору з цього питання він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"По-перше, давайте домовимося, що зміна світогляду людини вимагає часу. Тим більше, якщо ми говоримо про такі фундаментальні речі. Не може змінитися світосприйняття людини протягом якогось короткого терміну. Людина може зачаїтися. Може заховати свої почуття, свої погляди, але не змінити", - зазначив Тука.

Він вважає, що для зміни поглядів людини потрібно спілкуватися з нею, з ідеєю боротися ідеєю, а серця і уми людей завойовувати за допомогою переконань. Адже за результатами опитувань, приблизно 80% інформації з контрольованою урядом території жителі окупованих районів одержують від родичів і знайомих, які виїжджають на вільні території.

"По-друге, ті люди, які живуть на неконтрольованої території, що знаходяться під реально сильним тиском пропаганди. Тому що це не інформація. Це реальна пропаганда", - заявив Тука.

Він особливо вказав на той факт, що діти на підконтрольних територіях також потрапили під вплив пропаганди.

"Коли я дивлюся, як вони влаштовують святкування цих "юних захарівців" (колишні піонери), коли я дивлюся документальне, не постановочне, а документальне відео, як у школі під час цих святкувань влаштовується дитячий спектакль, в якому "героїчний "ополченець" полонить і вбиває ненависних "бандерівців-укропів", мені здається, що людей, які це все влаштовують, розстріляти мало. Їх треба саджати", - зазначив він.

У цьому контексті Тука додав, що Україні необхідно розробити умови амністії. У приклад він навів Геббельса, який особисто не застрелив жодного полоненого, але по всій видимості очікував невідворотного покарання.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Апострофу": "Є оптимальний варіант повернення Донбасу, і це не війна - Георгій Тука".