RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Харківській громаді буде повернуто один з кращих сільських музеїв в Україні - Світлична

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична повідомила про успішні переговори з банківською установою, у заставу якої шість років тому було передано Пархомівський художній музей. За словами губернатора, найближчим часом будівлю музею буде повернуто громаді.

"Шість років тому будівля відомого на весь світ музею була надана в заставу банку. В це важко віриться, але це так. Ми обіцяли зробити все можливе, щоб повернути вкрадену у громади та музею будівлю. І ми це зробимо. Необхідні перемовини та юридичні процеси вже на завершальній стадії, є повне порозуміння з боку банківської установи. Зараз можу із впевністю сказати - унікальний музейний комплекс буде повернено громаді і він продовжуватиме збирати численну кількість відвідувачів", - написала Світлична на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, "це один з найкращих сільських музеїв в Україні". "Має тісні стосунки з картинною галереєю у м. Дрезден та музеєм Боде у Берліні. Унікальна художня колекція, що нараховує 3 тисячі експонатів, складається з робіт Айвазовського, Бенуа, Брюллова, Ван Дейка, Пікассо, Гогена, Левітана, Малевича, Мане, Васнєцова, Рембрандта, Рєпіна, Реріха, Шевченка, Шишкіна і багатьох інших. Це світові шедеври" – пише голова ОДА.

"Нам знадобиться ще десь місяць-півтора для остаточного вирішення правових питань, після чого запросимо усіх мешканців Слобожанщини на свято до Пархомівки)", - резюмувала Світлична.