RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Проблема авто на єврономерах: в Україні назвали кілька шляхів вирішення проблеми

Першими кроками у вирішенні проблеми простроченого перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією є синхронізація дій державних структур і ліквідація корупції на митниці.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів автомобільний експерт Сергій Матусяк.

За його словами, на даний момент поліція не має бази даних автомобілів з іноземними номерами, які знаходяться на території України. У прикордонників є база, але не мають права зупиняти автомобілі для перевірки документів.

Одним з шляхів вирішення проблеми, на думку Матусяка, могли б стати спільні рейди поліції і прикордонників і посилення штрафів.

"Потрібно, в першу чергу, збільшити відповідальність і поліпшити законодавство, оскільки в чинному є певні прогалини. Потрібно в законах чітко прописати: порушив термін перебування авто – штраф або конфіскація авто в залежності від терміну прострочення. Також потрібно навести порядок на митниці, щоб не пропускали такі автомобілі. Все це можна прописати в законодавстві", - заявив експерт.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Авто на єврономерах в Україні: поліція безсила, а владі потрібно терміново діяти.